«Båthuset» har for lengst blitt et begrep i Fredrikstads kulturliv. Siden åpningen våren 2006, har tusenvis av østfoldinger og tilreisende fått servert show, konserter, festivaler og gode kulturopplevelser i det tidligere industrilokalet ved Vesterelva.

Snekkemotorer

Før forvandlingen til scene og utleielokale, het bygget bare «FM-skuret» – fordi det ble brukt i produksjonen av de berømte snekkemotorene fra Fredrikstad Motorfabrikk. Våren 2006 ble FM-skuret imidlertid gjort om til byens mest ramsalte revyscene – og omdøpt til ”Båthusteatret”. Etter en omfattende byggeperiode som omfattet nytt tak, nye vegger og nytt asfaltgulv – ble lokalet innviet med premieren på “Båthusrevyen 2006”. Siden den tid har vi oppgradert lokalet steg for steg – og i dag er Båthuset Scene et helårs kultur- og utleielokale med profesjonell drift og med en årlig omsetning på rundt 6 millioner.

Midt i glaninga

Båthuset Scene ligger midt i glaninga for Bryggepromenaden og er følgelig et bygg alle vet hvor ligger. Med stor uteservering som bokstavlig talt befinner seg på Vesterelva, et kort stenkast fra gangbrua, er beliggenheten uslåelig. Og det er, utrolig nok, en roligere puls på denne siden av ælva.

Arrangementer

Båthuset Scene benyttes flittig til et stort mangfold av oppsetninger, konserter, events og lukkede arrangementer. Blant våre faste arrangementer finner du Båthusrevyen, juleshow med Odd René Andersen, Fredrikstad Ølfestival, årlige blueskvelder og FFK-vorspiel før hver hjemmekamp. Huset har en kapasitet på ca 350 personer i oppsett med småbord og stoler, og rundt 800 mennesker ved konserter.


Til toppen ↑

  • Kommende arrangementer

  • Meld deg på vår e-postliste!

    * = obligatorisk felt