Båthusteatret har for lengst blitt et begrep i Fredrikstads kulturliv. Siden åpningen våren 2006, har tusenvis av østfoldinger fått servert revy, konserter og gode kulturopplevelser i det tidligere industrilokalet ved bredden av Glomma.

Snekkemotorer

Før forvandlingen til teater, het bygget bare «FM-skuret – fordi det ble brukt i produksjonen av de berømte snekkemotorene fra Fredrikstad Motorfabrikk. De siste åra har det vært båtopplag i skuret vinterstid. Våren 2006 ble FM-skuret imidlertid gjort om til byens mest ramsalte revyscene – og omdøpt til ”Båthusteatret”. Etter en omfattende byggeperiode som omfattet nytt tak, nye vegger og nytt asfaltgulv – ble teatret innviet med premieren på “Båthusrevyen 2006”.

Midt i glaninga

Båthusteatret ligger midt i glaninga for Bryggepromenaden og er følgelig et bygg alle vet hvor ligger. Fire meter fra elva, et kort stenkast fra gangbrua over Glomma, er teatret sentralt plassert – ”på landet midt i byen”. Det er, utrolig nok, en roligere puls på denne siden av ælva!

Arrangementer

Båthusteatret er hjemmebane for revyenssemblet Fredrikstadguttane, men benyttes også flittig til andre oppsetninger, konserter, events og lukkede arrangementer. Huset har en kapasitet på ca 350 tilskuere i oppsett med småbord og stoler, og rundt 1000 mennesker ved konserter.


Til toppen ↑

  • Kommende arrangementer

  • Meld deg på vår e-postliste!

    * = obligatorisk felt